Les Trois Cochons

Förra veckan var vi Köpenhamn över dagen med jobbet och då åt vi lunch på restaurangen Les Trois Cochons. Interiören var väldigt snygg med gamla fönster omgjorda till skåp, schackrutigt golv, kakel och vackra ljuskronor. Restaurangen hade tidigare hyst en slaktbutik vilket inspirerat inredningen med kakel, detaljer och krokar.  
 
Værnedamsvej 10
1619 København V
+45 33 31 70 55
ltc@cofoco.dk

Tusen Trädgårdar

Idag gick Tusen Trädgårdar av stapeln! Jag och en kompis besökte tre trädgårdar i Arlöv. Den första trädgården vi besökte tillhör Maria Fredin Skoog som är frilansjournalist med inriktning på mat- och resereportage.
 
En lugn sittplats intill fasaden av huset som byggdes 1890 och ursprungligen var en arbetarbostad till Arlövs sockerbruk som ligger på andra sidan järnvägen.
 
Det senaste tillskottet till trädgården var ett underbart litet växthus byggt av en gammal glasveranda från Småland från 1920-talet.
Fina murar och växtbäddar med tomater. 
I trädgården och växthuset fanns det möjlighet att sitta ned och fika.
 
Vackra plattor!
En prunkande trädgård och många besökare!
Vårt andra stopp blev Gunnel Carlsons trädgård. Gunnel Carlson med Trädgårdsriket står bakom arrangemanget Tusen Trädgårdar tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet.
Villaträdgården är på 800 kvm med hus från 1923 och trädgården är skapad av Gunnel Carlson från 1986 och framåt.
På tomten fanns ett mysigt litet uterum!
 
 
 
Ett litet växthus och många växter i krukor.
Rosen matchade fönsterkarmarna perfekt!
 
Vackra detaljer och vattenblänk fanns här och var i trädgården.
 
 
   

Bananpannkakor

Igår gjorde jag bananpannkakor vilket är superenkelt! Mosa två små eller en lite större banan och rör samman med två ägg, en nypa salt och en nypa vanillinsocker och stek sedan pannkakorna i smör. Jag gjorde även en liten fruktsallad med aprikoser och vindruvor till.  
 
Servering på mitt stökiga men ändå ganska fina matbord där pionerna som har stått i en vecka nu har börjat tappa sina kronblad.