Monthly Makers - Rymden

Juli månads tema i Monthly Makers är rymden. Jag hade lite svårt att bestämma mig vad jag skulle göra men till slut köpte jag en gammal bok second hand om universum som jag tänkte att jag kunde göra något med. Eftersom min syster fyller år i augusti fick en av hennes presenter en rymd-inspirerad inslagning med papper av en bild av en nebulosa från boken och sedan vek jag en pappersstjärna som dekoration. Jag vek även några stjärnor av papper från boken.      
 
 
När jag ändå var inne på födelsedagsparty-temat gjorde jag en girlang som kan användas som dekoration. Jag stansade ut små planeter från bilder i boken och satte fast dem med sytråd på ett band med matchande färger som jag hittade i mina gömmor! Planeterna har mönster på båda sidorna så det går att ha dem hängande fritt också. 
 
Så här blev det till slut!
 
Det jag egentligen började med på temat rymden var att rita ett stjärnfall när jag var och besökte min syster. Sen har jag jobbat vidare med den bilden i Photoshop och gjort en bild med hunden Laika (eller Lajka). Laika var en sovjetisk hund som 1957 blev uppskjuten av Sputnik 2 i rymden. Laika var ett av de första försöksdjuren inom rymdfarten, och den första levande varelsen att sändas upp i yttre rymden. Läskigt! Och ensamt! Ovanför Laika står det: La même lune nous voit - Densamma månen ser oss!
 
Hos Jess kan ni hitta länkar till alla som har varit med och skapat något utifrån månadens tema, rymden!